Omelet calzone met champignons en avocado
Menu gang: Ontbijt, Lunch, Diner Tags: vega
Je hebt geen brood nodig voor een goed vullende lunch. Deze omelet calzone is super gezond, voedzaam en boordevol vitamine en gezonde vetten.
Bereidingsduur: 10 minuten | 1 persoon
Maaltijd
- Ontbijt
- Lunch
- Diner
Voor wie
- Vega
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 uitje
- 1 avocado
- 2 handen bladspinazie
- 250 gram champignons
- Scheutje amandelmelk
- Keltisch zeezout
- Peper
- Kokosolie of ghee*
*Wist je dat... in Ghee veel butyraat zit? Dat is dé voedingsbron van je darmen. En een gezond lichaam begint bij gezonde darmen!
Bereidingswijze
- Klop de eieren los en voeg de amandelmelk toe
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Doe wat ghee of kokosolie in de pan en voeg het eimengsel toe
- Bak de omelet op laag vuur
- Draai de omelet in zijn geheel om als de onderkant stevig is geworden
- Bak de andere kant nog 2 minuten
- Leg de omelet apart op een boord
- Snipper de ui en snijd te champignons
- Doe wat kokosolie of ghee in de pan en fruit de ui en de champignons aan
- Voeg de bladspinazie toe en bak even kort mee
- Doe de groente op de omelet en klap deze dubbel
- Top af met avocado
TIP! Restjes groente in de groentela? Bak alle groente op en maak er een groente omelet van. Lekker, voedzaam en supergezond. Je kan eindeloos variëren.