Bananen pannenkoek
Menu gang: Ontbijt, Lunch Tags: vega
Lekker, makkelijk en supergezond: deze bananenpannenkoek is een van mijn favorieten! Vol met eiwitten, gezonde vetten, noten, zaden en antioxidanten. Heerlijk als ontbijt of als lunch.
Bereidingsduur: 10 minuten | 1 persoon
Maaltijd
- Ontbijt
- Lunch
Voor wie
- Vega
Ingrediënten
- 1 banaan
- 2 eieren
- 2 eetlepels havermout
- Handje blauwe bessen
- Eetlepel zonnebloempitten
- Eetlepel pompoenpitten
- Theelepel Ceylon kaneel*
- Handje noten (ongebrand, ongezouten)
- Theelepel Ghee**
- Optie: eiwitpoeder (plantaardige uit bijvoorbeeld erwten & biologisch)
*Wist je dat... Ceylon kaneel je bloedsuiker spiegel stabiel houdt?
**Wist je dat... in Ghee veel butyraat zit? Dat is dé voedingsbron van je darmen. En een gezond lichaam begint bij gezonde darmen!
Bereidingswijze
- Prak een banaan in een schaaltje
- Voeg de eieren en de havermout (en eventueel de eiwitpoeder) toe in het schaaltje en roer alles door elkaar
- Smelt een eetlepel Ghee in een koekenpan
- Voeg de banaan, de eieren en de havermout toe aan de pan
- Bak je pannenkoek 5 minuten op normaal vuur en draai daarna om
- Laat nog 2 minuten op normaal vuur bakken en haal je pannenkoek van het vuur
- Top af met blauwe bessen, zonnebloempitten, pompoenpitten en walnoten
- Smullen maar!
Supertip! Voor extra gezonde vetten zou je een laagje notenpasta over de bananenpannenkoek kunnen smeren.