Afrikaanse pindasoep
Menu gang: Lunch, Diner Tags: vega, vegan
Lekker, makkelijk en supergezond!
Bereidingsduur: 20 minuten | ongeveer 4 porties
Maaltijd
- Lunch
- Diner
Voor wie
- Vega(n)
Ingrediënten
- 200 gram zoete aardappel
- 600 gram tomaten
- 200 gram boerenkool*
- 120 gram 100% pindakaas
- 2 rode uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 pepertje
- 2 groente bouillon blokjes (suikervrij)
- Kokosolie
* Is het geen boerenkool seizoen? Vervang deze dan voor bladspinazie.
Bereidingswijze
- Snipper de ui, hak de gember fijn en pers de knoflook
- Snijd de tomaten in blokjes
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes
- Snijd het pepertje (grote op basis van hoe pittig jij het wil)
- Verhit een beetje kokosolie in een grote soeppan en fruit de ui, gember, knoflook en het pepertje aan
- Los de bouillonblokjes op in 1200 ml kokend water
- Voeg de pindakaas toe aan de pan en bak even kort mee.
- Voeg de bouillon toe en roer goed door totdat er geen stukjes meer zijn
- Voeg de tomaten, boerenkool en zoete aardappel toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel en boerenkool gaar zijn
- Eetsmakkelijk!
TIP! Eet vandaag 1 portie en laat de rest afkoelen en vries deze in porties in. De porties kan je heel makkelijk meenemen naar kantoor voor extra voedzame lunch!